28 března 2013

Wien + Wachau

Cestu pro vnoučata, která jsme chtěli mít u nás na Velikonoční svátky, jsme si natáhli na dvoudenní výlet přes Vídeň a údolí Dunaje. Ve Vídni jsme konečně navštívili tolikrát slibovanou restauraci Plachutta, která se pyšní nejoriginálnějším Tafelspitzem. Rozhodně jsou na vysoké úrovni v kuchyni i u stolu. Která česká restaurace by si troufla servírovat vařenou morkovou kost? Samozřejmě jako součást celé přehlídky vařeného hovězího.
Na večer jsme si zamluvili nocleh u Hellerů, ne těch našich, ale v Pension Heller ve Weissenkirchen. Od paní domácí jsme si vyptali rady na nejlepší Heuriger a vyrazili. V jednom případě jsme se nechali zlákat prvním dojmem z vnějšku, i když Ferdl Denk na seznamu doporučených nebyl. A oprávněně. Pak jsme už neexperimentovali a u Karin Trautsamwieser to bylo veselé, plné a příjemné.
Teď už jen prohlížíme fotky na rajčeti a radujeme se s mladými Drábky.

Žádné komentáře: