24 října 2006

Zase na cestách!

Šťastná kombinace povinností a chuti nás zase vyslala do Prahy a to hned na dva dny uprostřed týdne. Dva dny znamenají, že se nemusíme tak honit po cestě, i když to tentokrát nebyla tak úplně pravda. Vyjeli jsme už ve čtyři ráno, protože jsme chtěli už v osm bušit na dveře státní správě.
To se nám podařilo a tak jsme zvládli vše, co jsme chtěli. Spali jsme u pana Opatrného na Větrníku, kde se po zářijové tlačenici uvolnilo.


Druhý den bylo vynikající počasí a tak jsme splnili dušičkovou povinnost v Motole a potom navštívili fotografickou výstavu na Hradě. Jako obvykle jsme byli v sále jediní Češi a jako obvykle se nám s chutí věnovala paní kustodka.
Nedostatek kofeinu zaháněla Vlasta "U zavěšenýho kafe". Popelník na pultu je mluvou klasiků "hovadný" a moc nám připomínal jeden z našich svatebních darů. Náš dárek byl ovšem se skleněnými rampouchy a pasoucí se lední medvěd hlídal pokojový teploměr.

Cestou zpátky jsme v Brně poseděli s Martinem, Lenkou a Natálkou. S Natálkou jsme toho moc neposeděli, protože nám chtěla ukazovat všechny hračky v kavárně "Na půl cesty". Byli jsme s Martinovým výběrem velice spokojení, protože je to oáza klidu v bezprostřední blízkosti Vaňkovky.

Žádné komentáře: